NFL Nostot

Super Bowl-joukkueet selvillä

San Francisco 49ers nousi toisen puoliajan kirillä voittoon Lionsista ja eteni Super Bowliin. Hallitseva mestari Kansas City Chiefs kaatoi Baltimore Ravensin, joka oli Fifth Quarterin lukijoiden ennakkosuosikki otteluun.

Lions johti ottelua 49ersia vastaan puoliajalla 24-7. Detroitin Jahmyr Gibbs, David Montogomery ja Jameson Williams onnistuivat maalinteossa juosten avauspuoliskolla. 49ersin ensimmäisen touchdownin juoksi Christian McCaffrey.

Toisella puoliajalla Lions päästi 49ersin mukaan otteluun. Kalifornialaisten kiri alkoi potkumaalilla, jonka jälkeisellä drivella Detroit koitti hakea uusia yrityksiä vielä neljännelläkin downilla. Epäonnistumisen jälkeen Purdy heitti pitkän pallon tavoitellen Brandon Aiyukia. Puolustajalla oli paikka ottaa syötönkatko tai lyödä pallo varmasti maahan. Sen sijaan se pallo pomppasi hänen facemaskistaan Aiyukin näppeihin maalialueen tuntumaan. Paria downia myöhemmin Purdy palasi Aiyukin suuntaan ja kaksikko kavensi ottelun lukemiin 24-17. Heti seuraavan draivin alussa Gibbs rähmäsi pallon omassa kenttäpäädyssään ja hetkeä myöhemmin CMC tasoitti ottelun lukemiin 24-24.

Seuraava vuoro päättyi Lionsin lentopotkuun, johon 49ers pystyi vastaamaan potkumaalilla. Detroitin valmennuksen saappaat alkoivat täyttyä paniikilla tai ainakin luotto siihen, että puolustus hankkisi pallon vielä takaisin oli vähissä. Kellossa oli aikaa vielä 7:38, kun Cambell päätti jälleen lähteä hakemaan uusia yrityksiä 4:llä downilla, siinä kuitenkaan onnistumatta. San Francisco iski tämän jälkeen Elijah Mitcheelin juoksulla 10 pisteen johtoasemaan.

Lions kavensi ottelun vielä lukemiin 31-34 Goffin heittämällä touchdownilla, mutta onside-potkun epäonnistuessa kiri päättyi siihen.

Mestari on yhä mukana

Toisin kuin Suomen presidentin vaaleissa, Mestari onnistui päihittämään gallup-suosikin ja etenemään kahden parhaan joukkoon. 107 äänen joukosta sekä 49ersin että Ravensin Super Bowl-voittoon uskoi ennen konferenssifinaaleja 34 osallistujaa. Chiefsin mestaruuteen uskoi vain kahdeksan osallistujaa. Ravens oli paitsi Fifth Quarterin lukijoiden, myös amerikkalaisten vedonlyöjien suosikki voittajaksi.

Fifth Quarter-lukijoiden mestariveikkaukset

Molempien joukkueiden hyökkäykset aloittivat ottelun hyvin. Travis Kelce vei ensin Mahomesin heitosta Chiefsin 7-0 johtoon. Baltimore tasoitti kuitenkin, kun Lamar Jackson osti liikkeillään itselleen aikaa ja tavoitti pitkällä heitollaan Zay Flowersin. Toinen neljännes alkoi Chiefsin osalta myös hyvin ja Isaiah Pacheco vei päälliköt uudelleen johtoon 14-7 lukemin.

Tämän jälkeen puolustukset pääsivät kuitenkin niskan päälle. Charles Omenihu löi pallon Lamar Jacksonin käsistä. Chiefs päätti yrittää varman potkumaalin sijaan uusia yrityksiä 4. ja 1 tilanteessa, mutta epäonnistui. Sitten vaihdettiin lentopotkuja puolin ja toisin, kunnes Kansas Cityn Harrison Butker onnistui potkumaalissa ennen puoliaikaa ja kasvatti joukkueen johdon 17-7 numeroihin.

Kolmannella neljänneksellä käytiin kenttäasemasotaa. Chiefs punttasi pallon kolmesti, Ravens kahdesti. Päätösneljänneksellä Ravensin olisi pitänyt saada kirinsä käyntiin. Flowers oli tehdä kavennustouchdownin, mutta syöksyessään maalialueelle L’Jarnius Sneed löi pallon hänen käsistään ja pallo päätyi takalaittomaksi.

Ravensin seuraava kavennusyritys päättyi Jacksonin ruuhkaan heittämään palloon, kun Deon Bush nappasi syötönkatkon joukkueelleen. Chiefsin päätyessä 4 ja ulos, Baltimore sai vielä pallon ja kavensi ottelun 17-10 numeroihin, kun kellossa oli jäljellä vielä 2 minuuttia ja 26 sekuntia.

Hallitseva mestari pystyi kuitenkin liikuttamaan ketjuja, eikä antanut Ravensille enää mahdollisuuksia uuteen kiriin. Näin Chiefs vei voiton ottelusta 17-10 lukemin.

Näin Super Bowlissa nähdään sunnuntaina 11.2.

• San Francisco 49ers vs. Kansas City Chiefs

Osallistu arvontaan – Voita NFL-suosikkijoukkueesi pipo tai lippis!

Vaikka pudotuspelit ovat jo finaalia vaille valmiit, ehtii Fifth Quarterin ja Jefu Storen arvontaan osallistua perjantaihin 9.2. asti.

Kilpailun säännöt:

1. Osallistu arvontaan täyttämällä alla oleva lomake (Täytä kaikki kentät).
  2. Osallistumisaikaa on Super Bowlia edeltävään perjantaihin 9.2. asti
  3. Voittaja arvotaan Super Bowl-viikonloppuna kaikkien osallistuneiden kesken. Voit siis voittaa, vaikka et osuisi Super Bowl-voittajan veikkauksessasi oikeaan.
  4. Voittajalle ilmoitetaan kilpailun päätyttyä puhelimitse, muille osallistujille ilmoitetaan kilpailun päättymisestä sähköpostitse. Lisäksi voittajan nimi voidaan julkaista Fifth Quarterin ja Jefu Storen tiedotuskanavilla. Kilpailuun osallistuneiden henkilötietoja säilytetään maksimissaan viikko kilpailun päättymisen jälkeen, jonka jälkeen ne poistetaan. Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.