Korkeakoulu Nostot

Wildmen ja Mahtikukot voittoihin avauskierroksella

Korkeakoulusarja käynnistyi lauantaina kahdella ottelulla. Lappeenrannassa QB Akseli Isotalon johtama Wildmen-hyökkäys näytti nopeuttaan heti ottelun alussa ja oli selvästi askeleen edellä NDU Black Knightsin puolustusta. Lappeenrantalaiset puolustivat myös todella vahvasti. Black Knights-hyökkäyksen juoksut eivät juuri edenneet, eikä heittopeli yltänyt samanlaiseen tarkkuuteen kuin lappeenrantalaisilla. Puoliajalla Wildmen johti ottelua 46-0. Toinen jakso oli pisteiden merkeissä tasaisempi. Kummatkin onnistuivat tekemään 12 pistettä ja ottelu päättyi kotijoukkueen 58-12 voittoon.

Ottelun tallenne löytyy Wildmenin Youtube-kanavalta.

Mahti Cocks karkasi toisella puoliajalla

Korkeakoulukentille paluun tehnyt Jyväskylä onnistui haastamaan tamperelaiset hyvin ottelun avauspuoliskolla. Riemu Rhinos luotti ottelussa enimmäkseen pelinrakentaja Jack Brillin (artikkelikuvassa) johtamaan heittopeliin. Laiturit Olli Lahtinen ja Aati Vesala tekivät ottelussa kumpikin kaksi touchdownia Brillin heitoista. Brill juoksi ottelussa myös itse 8 pistettä. Heittopelin turvin Rhinos johti ottelua puoliajalle mentäessä 26-25.

Kalle Tanninen kantaa palloa. Kuva: Jari Turunen
Vaahteraliigastakin tuttu Kalle Tanninen oli Jyväskylälle hankala pysäytettävä. Kuva: Jari Turunen

Tauolla Mahti Cocks onnistui tekemään tarvittavat muutokset heittopuolustukseensa, eikä antanut toisella puoliskolla kotijoukkueelle kuin yhden touchdownin. Hyökkäyksessä tamperelaiset luottivat enimmäkseen vahvaan juoksupeliinsä. Etenkin isokokoinen Kalle Tanninen oli Rhinosille hankala pysäytettävä. Tanninen juoksi ottelussa kolme touchdownia. Hänen lisäkseen pelinrakentaja Oskari Leppäniemi juoksi ottelussa tehokkaasti. Parantuneen heittopuolustuksen ja vahvan juoksun myötä Mahti Cocks vei ottelun voiton lopulta 32-51.

Ottelun tallenne on katsottavissa Fifth Quarterissa.

Sarja jatkuu ensi viikolla samoissa kaupungeissa

Korkeakoulusarja jatkuu ensi viikolla Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Rhinos saa vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin Wasa Dogsin. Ottelu pelataan lauantaina Vehkahallissa.

Vahvasti kauden aloittanut Wildmen kohtaa puolestaan korkeakoulusarjassa ensimmäistä kertaa mukana olevan Joensuu Hawksin.

Jutun kuvat:

Jutun kuvat nappasi Jari Turunen. Hänen kuviansa ottelusta löytyy lisää jat.kuvat.fi -sivulta.

Turusen huikeita otoksia nähdään tulevaisuudessa myös Fifth Quarterin muissa jutuissa.